Zorg en Welzijn

 

Professionele leidinggevenden in de zorg kunnen bij drs. Eveline Bogaard terecht voor een training op hoog niveau indien zij meer uit hun team willen halen. Dat team kan bestaan uit andere professionals, vrijwilligers of een mix daarvan. 

Leidinggeven aan een team in de zorg kan een hele uitdaging zijn tegenwoordig. Zelfs als er al veel kennis is van groepsdynamiek, feedback geven en gesprekken aangaan, kan een training de kracht van het team door middel van communicatie nóg sterker maken.

Leidinggevenden leren hoe ze hun team het beste kunnen aansturen, input en feedback kunnen geven op een constructieve manier, complimenten te geven en op een positieve en open manier met de teamleden om te gaan. Ze leren naar zichzelf en naar de teamleden te kijken.

Een training bij Eveline Bogaard is altijd op maat gemaakt en reflecteert zo goed mogelijk de werkelijke situatie.

 
 

 

 

Het verbeteren van communicatie in de zorg

Eveline Bogaard heeft zeer veel ervaring met werken in de zorg.

“Ik kan wel zeggen dat ik de gezondheidszorg en welzijn heb doorgrond. En nog steeds fascinerend vind. Mensen die werken in gezondheidszorg en welzijn bijstaan in hun leerproces het nóg beter te gaan doen, zich te ontwikkelen, zich daarbij prettig te voelen en vooral de output niet uit het oog verliezen. Waar en voor wie doen we het? Dat staat op nr. 1.”

Door er te zijn met volle aandacht, echtheid en gevoel, wil zij de communicatie in de zorg helpen verbeteren. Dit komt de samenwerking binnen teams en de kwaliteit van het werk in de ogen van medewerkers, patiënten, cliënten en hun omgeving ten goede. 

 

Werken met vrijwilligers

Veel professionals in de zorg werken tegenwoordig met vrijwilligers, om de professionele begeleiders te ondersteunen. Deze vrijwilligers kunnen vaak, met de juiste begeleiding, nog breder ingezet worden, bijvoorbeeld op het gebied van rouwzorg. Met behulp van de juiste kennis wordt de kracht van de individuele vrijwilliger goed ingezet om hulpbehoevenden en hun omgeving te begeleiden door diverse processen. De eenzaamheid van de patiënt en mantelzorger wordt hierdoor minder, en de professionele zorgverlener wordt verlicht. Door middel van de juiste begeleiding voelt de vrijwilliger zich gehoord en gewaardeerd.

 

Ik geloof dat in de nabije toekomst de activiteiten van professionals, vrijwilligers en mantelzorgers volledig geïntegreerd zijn. Daar werk ik met de teams alvast naar toe.
— Eveline

 

Het vernieuwde Jaargesprek: Uitkomst van continue feedback

Een van de trainingen die Eveline Bogaard biedt aan leidinggevenden in de zorg, is op het gebied van Continue Feedback als basis van het Jaargesprek. Zij heeft een nieuwe insteek ontwikkeld voor beoordelingsgesprekken, die zo geen momentopname zijn, maar de medewerker ‘continu’ betrekken bij ontwikkelingen. Het zorgt voor een 360° methode waarbij ook de patiënt/cliënt en de eventuele mantelzorger betrokken zijn.

 

Wilt u meer weten over Continue feedback, 'Het nieuwe beoordelen' in de zorg? Wij sturen u graag vrijblijvend informatie toe! Klik hier voor een introductie.

Aanvragen? Klik hier!

 

Het trainingsdoel

Deze training is speciaal voor leidinggevenden in de zorg bij afdelingen die direct met patiëntenzorg gemoeid zijn. De training bestaat uit:

 • theorie maar vooral praktijkoefeningen;
 • aanleren hoe het systeem van continue feedback werkt;
 • dat meteen kunnen toepassen in de praktijk.

Er wordt op maat gewerkt met de leerpunten van iedere deelnemer.

 

 

Over Eveline Bogaard als trainer

Eveline Bogaard heeft aantoonbare ervaring in het succesvol trainen en coachen van professionals en vrijwilligers in de zorg. De sfeer tijdens de trainingen is ontspannen en afwisselend, er wordt een goede dosis humor ingezet en als het kan wordt er van de buitenlucht genoten. 

Volgens deelnemers:

 • haalt Eveline het beste in de mensen naar boven,
 • is zij sterk in het trainen van hoogopgeleide, professionele begeleiders van teams en teamleden,
 • kan zij goed improviseren waar nodig,
 • heeft zij passie voor haar werk.

Wilt u meer informatie over een training om het beste uit uw team te halen? Of wilt u met het hele team een training op het gebied van communicatie volgen? Neem dan gerust contact op

 
 
AdobeStock_64476342 (1).jpeg
 

 

Ook met ons samenwerken?

Gratis introductie workshop voor leidinggevenden in de zorg.

 

Komende activiteiten

 • Training contactpersonen professionals VG
 • Training palliatieve mantelzorg

 

Recente activiteiten

Café Doodgewoon in Alkmaar. Interactieve voorstelling over 'mantelzorg in de palliatieve fase' door Eveline Bogaard en Lisa Hoogkamer

cafedoodgewoon_3.png
   
   

  Reviews

   
  Eye-opener voor ieder.

  Eveline Bogaard heeft voor de lezers en volgers van Het Wereld Dieet een interactieve training gegeven. Het is zeker een uitdaging om door een nieuwe levensstijl uiteindelijk gezonder te gaan leven. Een reactie van een deelnemer was: "Ik ben mij nu veel bewuster van welke stappen ik ga zetten om dichter bij mijn persoonlijke doelen te komen"  

  Eveline kan een goede, veilige sfeer neerzetten. Bovendien werd er veel gelachen en ook veel met elkaar gedeeld. Ik heb Eveline leren kennen als een zeer deskundige, hartelijke trainer met veel ervaring. Zij heeft oog en gevoel voor wat er speelt bij de deelnemers. Daardoor halen zij het optimale uit de training. Ik zou haar absoluut aanbevelen bij een ieder die een eye-opener zoekt. 

   

  — Marina Numan,  schrijver, owner en founder van                     'Het Werelddieet'

  Wat maakt een trainer tot  een goede trainer?

  Naar mijn mening zijn dat vooral zaken als kennis, kunde, passie en inlevingsvermogen. En laat Eveline nou net over die talenten beschikken! In heb Eveline leren kennen als een zeer deskundige trainer. Zo’n trainer heb je nodig als je werkt met vrijwilligers die dag in dag uit mensen ontvangen die geconfronteerd zijn met kanker. Vrijwilligers die moeten leren hoe ze dat het beste kunnen doen. Wat ze wel en niet kunnen zeggen. Hoe ze kennis vergaren, hoe ze bij zichzelf kunnen blijven, niet over hun grenzen heengaan. Eveline heeft de afgelopen jaren meerdere keren een training verzorgd. Gesprekstrainingen met daarin luisteren, anticiperen, doorvragen en feedback geven, trainingen over het begeleiden van groepen, trainingen voor nieuwkomers en voor gevorderden. Ook in de wereld van vrijwilligers is het ontzettend belangrijk om te streven naar kwaliteit. Met Eveline als trainer weet je dat die kwaliteit op nummer één staat, want net als onze vrijwilligers gaat ze voor het hoogst haalbare.

  — Nel Kleverlaan, psycholoog en coördinator ’t Praethuys, inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten in          Alkmaar

   

   

   

   

   

   

  Galerij